Helg!

Eller är egentligen 2a dagen jag är ledig :) Igår var det stan som gällde, hittade mig en söt klänning + väska! Ganska oeffektiv dag annars, förutom att jag fick bort min strykhög. På kvällen for jag och hälsade på syster, Elin. Vi fikade gott, juligt, saffransskorpor,juleskum, och de nya ballerina pepparkakorna. Sen hinkade vi i oss ett x-antal koppar te och pratade en del. Elin är helt galen på att dricka te! haha :)

Vaknade 7 imorse, riktigt riktigt trött. Kände att jag ville nästan börja gråta för att jag var tvungen att stiga upp. Men sen slog det mig att de behövde jag verkligen itne göra och somnade därefter om :) Just tagit mig en dusch, ska på storheden snart med moster. Denna gång ska jag bjuda henne på lunch här hos mig innan, så blir inge max idag :P!

Ska börja klä på mig nu och göra mig iordning!

Meet me halfway.

Varit å sett New Moon ikväll, den var bra. Tur att det är jag som slipper välja mellan dom där två killar? Nej har nog med att tänka på vad jag ska plocka för lösviktsgodis i min påse, osv :P

Ledig tors å fredag. Kan det bli bättre? Gav bort ngr timmar på lördagen så jobbar knappt 10 timmar i helgen, lördag och söndag alltså, och nu pratar jag totalt, inte per dag :D Pengar suger ändå, spelar ingen roll om du får en femhundring mer eller mindre i lön.

Hade en dålig dag på sunderbyn idag.. vet inte var bara inte min dag. Jaja, kan vara skönt att jag har praktik först måndag då.

Helgen? Funderar på att kanske fara till Stuk på lördagen, men trubadurkvällen gör att jag tvekar...... Tycker dock att all öl och vinflaska tittat på mig nu i för många veckor med sina hundögon "duger vi inte längre? :("



Morgontrött.

Har fortfarande inte riktigt vaknat till, hade kunnat sova till elva, halv tolv, men magen kurrade så det var dags att stiga upp. Testade den nya risifruttin, hade intrycket att den skulle smaka lite "juligt", med bl.a. kanel. Vet inte om mina smaklökar fortfarande sov, men jag tyckte den smakade som en vanlig risifrutti blåbär.

Känner mig inte riktigt laddad för sunderbyn idag, ska ta en dusch och hoppas bli mer på g efter den! Måste också packa ner nellyreturen NU annars får jag en mindre trevlig räkning på 2500.. :S




Elände.

Blev inte att åka hem ihelgen och tur var väl det. När jag blivit av med ett bekymmer kom det nästa som ett brev på posten, dagen efter. Tog vaccinet i fredags. 3 timmar senare började jag känna av det. 10 timmar senare trodde jag att jag skulle dö. Googlade lite på nätet om man fick ta smärtstillande, aftonbladet menade att vaccinets effekt kunde påverkas så jag lät bli. Efter att ha legat sömnlös till kl 2, (steg ändå upp halv 6 i fredags!), kände jag att jag inte stod ut riktigt. Ringde min kontakt Vårdråd Natten på mobilen. Enligt personen som svarade fick man ta smärtstillande. I den stunden kände jag att jag litade på henne för jag såg ändå ingen annan utväg. Dock tror jag, som min kloka vän Madde sa, att det är nog ingen som säkert vet om det påverkar effekten eller inte, så är det nog. Iaf somnade jag gått efter 1g Citodon. Sov 5 timmar på dom, tog lite till sen fick jag sova ytterligare 3 timmar. Min plan igår var att dricka lite vin. Citodon + alkohol = inte sant. Så jag kollade upp halveringstiden, halv åtta skulle tabletterna vara ute ur kroppen. Just före sju, kände jag att jag inte stod ut och valde tabletterna före vinet. Therese kom hit och vi for och handlade lite gotta, ngr violklubbor och pepsi max tillsammans med Robinsson och CSI Miami, funkade det med. Förresten, whats up med alla gamla feta (ursäkta... :(  :S) gubbar som är med i robinsson? Bara jag som reagerade på de?

Bjöd Marie igår på brunch, mina kesoplättar stod på menyn. Sett på facebook att dom har visst blivit poppis, trevligt! Dom är iaf goda och nyttiga, mkt bättre än vanliga plättar. Dock är ju en "vanlig" kall plätta med socker på ngt i sig ;)

Igår fick jag stora prövningar av mitt tålamod. Kan säga att det höll inte. Kan folk respektera vad man säger?! Ett nej är ett NEJ! Förklaring behöver inte ges, men vill man kan man vara snäll å säga den. Dock behöver jag inte förklara mig tusen ggr. NEJ NEJ NEJ! Fatta och respektera!

Just diskat bort mitt berg med disk, efter vänsters arms handikapp, har det växt på sig en hel del. Nu är det iaf borta, mkt skönt! Måste vattna blommorna, stackars dom, tror inte dom har det så lätt alltid. En dusch, packa ner nelly-returen, revidera c-uppsatsen (igen), skriva vfu dagbok och middag på porsön står på dagens schema. Blir en hel del när man gjort nada sen i ja..?


Det går bra nu!

Sov riktigt gott på mina tabletter och vaknade först halv åtta, trots mina nästa 3 sov timmar sent på kvällen igår. 7.45 ringde jag direkt till VC. Dom ville först inte låta mig komma, men var envis och sa att jag måste så fick en akuttid kl 10. Slapp tom vänta, eller ja 5 min, men det räknas inte som vänta, inte jämfört med de jag är van vid! Läkaren, var en riktigt denna gång, ingen B som i fredags, konstaterade att antibiotikakuren jag hade inte skulle räcka och ja det hela slutade med att jag låg på "operations"britsen och blev snittad. Fick även en förklaring på vad det är jag egentligen får och lite varför, men får jag det en gång till ska jag säga att jag vill ha en större utredning av det. Madde har hotat att komma med så att det blir gjort! haha. Nu är jag iaf befriad dock, varit sjukt trött hela dagen och sovit mest, tar visst på krafterna att ha ont. Min moster kom förbi med lite mat och godis och mig, uppskattades! Hon är som för snäll :)

Imorgon ska jag dit på morgonen för omläggning, lite svårt att lägga om själv, varken når eller ser dit så lika att gå dit och få det ordentligt gjort. Som tur är det på morgonen vilket gör att de inte kommer krocka med min praktik heller. Tyvärr trodde jag att jag skulle ha sovmorgon till fredag men så kommer det inte bli, blir att stiga upp tidigt hela veckan. Ledig till helgen får ta mig en eller två sovmornar då istället!

Nu ska jag krypa under täcket och kolla nya DHW, sedan är det god natt!

L.A. Gigolo

Filmen jag och Sandra såg igår var skit, Trick r' Treat, så hyr inte. Var en skräckis typ där en rektor halshögg sin 10(?)åriga elev, vet inte såna filmer faller mig inte direkt i smaken.

Idag har jag jobbat, 10.30-18. Trodde verkligen inte jag skulle klara av det på morgonen. Men det var för mkt pengar för att sjukskriva mig. Överlevde iaf, har dock varit väääääldigt trötter, en av biverkningarna från tabletterna jag tar. Med min "tur" har jag råkat ut för sisådär 4-5 biverkningar, inte så kul, speciellt inte när tabletterna inte gör hela sitt jobb, har ju fruktansvärt ont ändå. Efter jobbet gick jag och lämnade tillbaks filmen. L.A. Gigolo fanns inne så passade på att hyra den, dock lyckades jag inte få ngt sällskap till filmen. Kämpade mig igenom filmen utan att sova, men sovit mellan 20-23 ungefär. Just tagit nya tabletter och väntar nu på att bli sömning av dom. Vill att klockan ska bli 7.45 så jag kan ringa till VC och få en tid, hoppas jag får komma dit imorgon, annars måste jag gå på jourtid på kvällen och vet inte om jag står ut att vänta ändå till 17-18.. Som tur är har jag praktik först 13.30 på tisdag!

Nej om man ska ta och lägga sig i sängen, gruvar mig bara för att stiga upp. Är då det gör som mest ont + när jag ska sätta mig ner :(

Blev ytterligare en vit helg, får se om det blir fest nästa helg eller om man tar och åker hem till byn!

lördag.

1a VFU (praktik) veckan har passerat och jag har överlevt. Vaknat före 8 varje dag, vissa dagar halv 6. Kan erkänna att jag bara vill dyka under täcket och gråta vissa morgonar när klockan ringer, men det är bara pressa sig själv. Förr eller senare brukar man vakna till liv under dagen :) Jag trivs faktiskt ganska bra än så länge! Min handledare är ganska grym, rolig på sitt sätt!

Igår fick jag sluta kring halv 2 för att jag skulle få gå å vaccinera mig. Trodde jag ja, fanns inte vaccin, så det blev inget. hade man varit nervös för det i onödan. For hem vilade 2 timmar, sen blev det att åka till jouren på VC. Annie kom och höll mig sällskap. Deras prioritering är ganska intressant där, satt och övervakade lite grann. Fick en rejäl dos Heracillin utskriven, en rejäl både i doseringen och priset. Galet dyrt.. Kvällen spenderades på varvet hos familjen Mäki/Pettersson + Linda! Var ju riktigt synd om mig igår, så jag unnande mig glass, ostbågar, godis å pepsi max. Godis tröstar ;)

Trodde jag hade tvättid idag, 12-17. Sanningen, tvättid; i torsdags 17-21. Jag fattar inte det där, prickar alltid in fel. Aja den som hade tvättid 12-17 idag har iaf glömt bort det så fick ändå tvättat :)

Har varit på storheden idag med moster. Började med att äta en GI-kycklingburgare, sedan lite handling på Coop. Massa ägg, sen lite clementiner, persimooon :), clementiner, yoghurt å keso. Bara de nödvändigaste så man överlever helgen och en del av veckan. Vi avslutade våran tur med en slabang och skogsbärs te. Sitter nu och väntar på Sandra vi ska till kvantum, coop hade inte min spraydeo and i need it!! :S Ska kolla med Sandra om vi inte kan gå och kolla ngn film å hyra. Är sugen att se L.A gigolo! Den gick ju aldrig här på bio så. Blir iaf chillpastill ikväll! Jobb imorgon. Ledig måndag måste ringa VC och boka tid, misstänker lite olika diagnoser: B12 brist, + ngt med fötterna, och ngn sjukdom jag inte hittat namnet på.

Aja nu kom Sandra, laater! ;)

Söndag.

En lugn dag kvar sen börjar allvaret.. Praktiken på sundrebyn talar jag om, uppstigning kring 5 imorgon :S Planen var att inte sova så länge idag så jag skulle kunna lägga mig tidigt och inte vara så sjuuuk trött imorgon. Sitter här nyvaken i morgonrock, dvs vaknatidigtplanen gick åt skogen.

Blev inge plugg gjort igår, nada. Vet inte om jag ska göra ngt idag, får se, har lust att ta mig en promenad. Ska på middag på Porsön idag, kanske man prommar dit? Vore ngt, smart plan, vi får se ;)

Funderar om jag ska gå till Willys, IGEN! Ja men jag glömde en massa, orka... :( Ska göra en kalkongryta har jag tänkt, enda ingredienserna jag har hemma är kalkonen + riset = kommer inte så långt. Hittade på ett eget recept igår, men jag tror det kan bli gott faktiskt :)

Nej ska ligga å mysa lite på soffan nu sen ta tag i dagen eller inte vi får se. ÄR ju trots allt söndag idag = viloooodag ;) Känns skönt att ha haft en nykter helg!

Kesoplättar

Gårdagen gick som sagt i lugnhetens tecken. Var på varvet till efter 22 ungefär. Gick hem. Försökte övertala madde just före 23 att impuls fara på Stuk, dock gillade hon inte lika mycket min idé som jag. Istället lagade jag 2 olika rätter och 6 matlådor till nästa vecka. Skönt! Tänkte slå på en film sen men orkade bara se sådär 10 min innan jag somnade.

Idag skulle det vara skönt att få bort C-uppsatsen! Riktigt skönt vore det! Så det är dagens mål. Snart kommer bror förbi hit en sväng. Sussa ska även komma på lunch, ska bjuda henne på kesoplättar :) Lite nyttigare än vanliga plättar, kan vara bra efter gårdagens sockerintag!

Har installerat Voddler. Kan inte säga att jag förstår mig på programmet riktigt än. Vill kunna pausa filmen och fortsätta se den sen där jag är utan att behöva starta programmet igen, söka upp filmen och spola dit jag är. Sen är det även riktigt irriterande att man inte kan använda sig av muspekaren!

Ska skriva en liten handlarlista nu tills mina besök dyker upp!
Later :)


JAAA!!!!!!!! :)

Läkemedelsräkningen: check! Gick faktiskt riktigt bra och jag ska inse detta så har jag nog klarat den :D! Så grymt skönt det vore!!

Sitter på varvet nu hos Sussa och hänger. Har en fisande kille brevid mig, vill inte veta hur stora hans fisar kommer bli när han blir karl. haha ojoj.

Blev inge Ötå i helgen. Tar det senare, skönt med en ledig helg i Luleå :) Är ju som halvsugen att fara till Stuk ikväll...... ;) Men det blir nog inte så. Förstår inte varför inte folket är på, det är ju GRATIS in hahahaha. Har i alla fall varit på bolaget idag och inhandlat 4 bright öl :P Kanske blir fest imorgon istället, hursomhelst skadar det ju inte att ha lite alkohol hemma i kylen så man kan vara lite impulsiv ibland :) Nej blir nog heldag + kväll här på varvet! Har skickat en beställning från IcaMaxi, clementiner och cola zero, sen ville Sussa ha godis så kanske måste äta ngn därifrån så hon inte mår alltför illa :P

Idag är det en vecka sen jag senast varit på Helex.. :( Fick ju feber i söndags sen haft det i ngr dagar och varit lite förkyld och allmänt hängig. Slut på bortförklaringarna: idag hade jag faktiskt kunnat träna, men skiter i det. Ska gå imorgon iaf :) Måste revidera C-uppsatsen så jag får BORT den också! :)

Nu sa Sussa ngt klokt: ska börja laga mat snart. Det gillar jag :) Skönt och gott att äta ngn annans mat ibland, än min egen och min mosters. Dock har mosters matpaket börjat komma mer sällan! aja kan ju faktiskt laga egen mat också :P


Tänta.

Mattetenta i läkemedelsräkning imorgon, räknat kansk 20 tentor, spikat kanske 3 av dom?? Kommer det gå bra? Dra din egen slutsats. Fick idag en dom, som min mamma tyckte var ELAK :P, "Det är så logiskt alla fattar utan du, du har inte en aning". Dock såg jag det roliga i det hela och vi har skrattat mkt åt det ikväll. Jag och min mattelärare, som INTE är en riktig mattelärare :P, har pluggat idag. Började plugget med att bjuda henne på kycklingtacoslasagne, helt okej även om jag alltid glömmer att SALTA när jag gör mat i ugnen, fattar inte, slår fel varje gång!!

Imorgon helg och jag är helt LEDIG! eller ska försöka göra klart revideringen av C-uppsatsen så man får bort den! Men annars då? Stuk på fre? Utgång i stan på lördag? Besök? Ska iaf träna, imorgon är det en vecka sen jag sist var, känns som att jag förfallit helt haha. Hade först lite funderingar på att åka hem till byn, men nej får bli en annan helg, kanske vecka 47istället, om 2 veckor.

Fick veta praktikschemat idag, var faktiskt ganska bra, och slog bara fel en dag då jag skulle ha praktik och willys, men det har jag lyckats lösa idag. Känns riktigt skönt, pengarna måste rulla in..

Nej nu ska jag räkna en eller två tentor sen krypa ner under täcket och hoppas på det bästa imorgon!


Mjukisbyxor?

Examinationen av C-uppsatsen gick fin fint, har lite revideringar att göra, sedan är den klar! Opponering gick också bra. Fick under dagen höra att jag varit grymt bra, själv kände jag mig mest som ett frågtecken. Aja huvudsaken att det gick BRA! ;)

I onsdags kom mamma på besök, blivit en massa besök på stan. Köpt lite smågrejer och festkläder till i fredags då jag var ut. Passade även på att storhandla lite på Willys, underlättar sjukt mkt när man har BIL! :P

I fredags var det fest, jag och tjejerna var på riktig studentfest på porsön, det var trevligt. Stuk var också bra, men alla for hem så tidigt så jag var tvungen att haka på. Inne i stan gick jag in på Allstar, var typ ingen där jag kände så gick hem å la mig där mamma redan låg och sussade.

Lördagen gick i stillhetenstecken, somnade kring 10 på soffan riktigt skönt ;) I söndags gick jag och mamma ytterligare på stan, jag i mjukisbyxor, var ju söndag. Men enligt min mamma så passar det sig inte :P Eller hon förstod inte varför jag var så noga med håret å sminket å sen hade på mig dom byxorna haha. Tur att man är 25 och får bestämma själv vilka kläder man ska ha ;)

Den nya och sista kursen har kickat igång, mattetenta på fredag. G = 100% rätt på 10 uppgifter. Så släng gärna iväg en eller tusen lyckoönsknigar och böner åt mig :P

Snart kommer min lilla och hälsar på mig, fick världen sötaste msnbild av han igår som numera är min bakgrund på mobilen. aja måste hinna ner till tvättstugan innan dom kikar förbi!

Kanske blir sambo nu igen för 3 dagars tid vi ser ju hur länge M står ut med mig ;) Dealen är iaf att jag erbjuder mat och säng i utbyte mot lite andra tjänster haha. Ikväll står det våfflor med vaniljvisp, chokladsås och jordgubbssås iaf på menyn!

Nu tvättstugan next!


RSS 2.0